2016. szeptember közepén lezajlott az első olyan üzleti képzés Magyarországon, ami kifejezetten Sminktetoválóknak szól. 12 kozmetikus vett részt rajta. Legtöbben közülük az időbeosztással küzdenek, mint ahogy sok-sok vállalkozó nő a napi munka, háztartás és gyereknevelés mellett. Alapvető probléma még, hogy egy kozmetikus nehezen épít be a vállalkozásába általános marketing tippeket/folyamatokat, nehéz számára, hogy speciálisan a sminktetoválásra szabja. Nincs rá ideje, hogy pontosan megtervezze, kigondolja és működőképessé tegye a szalonját.

 

img_4529

20160917_12505820160917_104631

 

„Már évek óta vágytam arra, hogy felépítsem az üzletem marketingjét, de szerintem profin csak úgy lehet, ha olyan személytől kapom az instrukciókat, aki ért hozzá. Hogy ez a szakmán belül elérhető, ez így megkönnyíti a dolgom. Örülök, hogy részt vettem, hasznos volt.” Varga Andrea, Nagykanizsa

Megmutattuk, hogyan tud egy sminktetováló szalon jól szabályozott, átgondolt protokollokkal és vendégkezeléssel rengeteg időt nyerni és egy olyan vendégkezelő rendszert kialakítani, ami nap, mint könnyíti a munkáját.

 

A piackutatástól mindenki fél és valami „macerás, ciki izének” tartja, de amit nem is gondol, hogy mennyi mindenre felhasználható, ha rendszeresen csinálja. Megtudták, milyen egyszerű módszerekkel és szinte automatikusan végezhető ez a feladat és folyamatos visszajelzés érkezhet a vendégektől.

Áremelés: Neked kell megmondod mennyibe kerülsz – nincs egy főnököd és nem havi fix fizetést kapsz a munkádért. Mégis az egyik legsarkalatosabb, legnehezebb kérdés a munkánkban, hogy hogyan emeljek árat és pontosan mennyit is. Arról beszéltünk, hogy honnét tudod, hogy már kevés az az ár, amin eddig dolgoztál és gyakorlatban hogyan kell profin megvalósítani egy áremelést, úgy, hogy még több munkád legyen.

 

„Szeretném kicsit összeszedettebben intézni a vállalkozásom dolgait, ebben kaptam segítséget, lökést, hogy felvegyek egy új embert” Feuerbach Angéla, Pécs

img_4560-120160916_20154420160917_104709

Sokan küzdenek azzal, hogy már nem tudják egyedül ellátni a sok feladatot, ami a tetováláson kívül felszaporodik (vendégarchiválás, fotók kezelése, időpont egyeztetés, kampánykezelés, facebookozás stb.) . Jó lenne valakit felvenni segítségnek, de milyen feladatokat is lehetne rábízni és hogyan. Meghatároztuk, hogy milyen különböző feladatokat és hogyan érdemes átadni egy asszisztensnek, úgy, hogy pontosan, az első pillanattól tudja, hogy mi a dolga és azt hogyan kell elvégeznie. Hogyan alakítsd ki, hogy a szalonodban mindenki „egyet mondjon” ugyanolyan hozzáállással és egy jó csapat vezetője lehess. Tudjuk jól, hogy a szépségipar emberfüggő, vagyis mindenki Téged akar, Veled akarja megcsináltatni a sminktetoválását, de már nem bírod a munkát és vállalhatatlanul hosszú az előjegyzésed, mi megmutatjuk a saját példánkon keresztül, hogy hogyan tudod elérni, hogy elfogadják és örömmel csináltassanak sminktetoválást az új kolléganőddel is.

 

 

Sokan járnak szakmai továbbképzésekre, de kevesen használják ki, hogy ezt marketing eszközként is felhasználják. Azon kívül, hogy posztolsz egyet a Facebookon arról, hogy milyen oklevelet kaptál, egy jól felépített és megtervezett kampányt is ki tudsz alakítani, akár egyetlen továbbképzésből is, egy tuti stratégia segítségével még több új vendéget vonzol a szalonodba.

Tudom nehéz előre látni 1-3-5 évet, de van egy jó kis módszer, ahogyan meghatározhatod, hogy elérd a céljaidat és sikeres legyél. Hogyan építsd egymásra az álmot, a vágyat, a hitet, hogy eljuss a célba és azt kapd meg, amit elterveztél.

 

Milyen elveszettek vagyunk az internet használatában, pedig mekkora nyomás nehezedik ránk, mert használni kellene pl. a Facebookot. Ha belekezdtél már, akkor is tudunk mutatni új fogásokat lehetőségeket arra, hogyan használd üzleti célokra, a szalonod népszerűsítésére, a hirdetések profi beállítására. Ma már muszáj, hogy legyen weboldalad, ehhez mindenképpen tudnod kell, hogy mi az az 5 alapvető, fontos menüpont, aminek szerepelnie kell egy sminktetováló weboldalán, de persze az sem mindegy, hogy hogyan.

 

“Idő és kapacitás hiány. Nincs közvetlen kontrollom, akinek adok a véleményére. Ezért önbizalom hiánya miatt nem mertem elkészíteni eddig a web és a facebook oldalamat sem” Tardi Beáta 

 

Lassan 10 éves marketinges munkám gyümölcse mire kialakítottam ezt a szinte magától működő, sok részből álló rendszert, ami pontosan egy sminktetováló munkáját segíti, és hihetetlenül profivá teszi. Ha úgy érzed számodra is elérkezett a pillanat, hogy változtass, mert:

  • nincs szabadidőd

  • nem érsz soha a munka végére

  • nem is tudod mit kell pontosan csinálni

  • nem tudod mit várj el egy asszisztenstől és egy kolléganőtől

  • nem tudod pontosan mi is történik a szalonodban

 

Akkor jelentkezz következő üzleti képzésünkre, ami 2017 elején várható:

E-mail cím:*
Név:*
Becenév:*
Telefonszám:*
Hozzájárulok, hogy számomra az Arckontúr Kft. marketing üzeneteket küldjön:* Igen
Nem
A feliratkozással elfogadom az Arckontúr Kft. Adatkezelési tájékoztatóját:*


Vélemények: 

 

“Szinte semmilyen marketinget nem alkalmaztam az elmúlt időben, igen sok segítséget és lendületet kaptam. Minden hasznos volt számomra. Amin elkezdek dolgozni, hogy kialakítsam újra a portfóliomat ill. visszatérni a köztudatba.” Szigeti Ági, Budapest

 

“Mert hiába olvasok marketinggel kapcsolatos oldalakat az úgy nem adja meg a kérdéseimre a választ, túl általános. Nálatok kimondottan a sminktetoválásra lett ráhúzva minden téma, rendszerezve, összefoglalva, hogy mi a dolgunk, hogy hitelesebbek lehessünk. A Facebookot bár használtam, de nem jól, és mivel ez ma nagyon fontos üzleti szempontból, ezért ez a rész is biztosan hasznomra válik. Minden j volt, még ha ismerős is volt a dolog, mert részletekbe menően kiveséztük.” Benedekné Szögedi Ági, Balatonfüred

 

“Fő problémám az időhiány, számomra lehasznosabb téma a vendég protokoll és a kozmetikai szalonom vezetése, protokolja volt. Azt hittem a Facebookról, már nem tudok többet tanulni, de mégis. “ Kovács-László Krisztina, Kartal

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome. & GeekyCube.